Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Vendégváró tál

Vendégváró tál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vendégváró tál

Vendégváró tál

Hozzávalók:

A franciasalátához:

  • 1 kis cs kukoricás franciasaláta
  • 1 pohár nagy tejföl
  • 8 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • só, bors

A sonkatekercshez:

  • 8 szelet sonka
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tömlős magyaros fűszerezésű sajt
  • 2 főtt tojássárgája
  • só, bors

A kaszinótojáshoz:

  • 5 tojás
  • 1 tömlős sajt (natúr)
  • kevés tejföl
  • só, bors, kevés pirospaprika
  • A fasírthoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 szelet kenyér
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika
  • prézli
  • olaj

Továbbá:

  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 virsli
  • fogpiszkáló
  • ketchup
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.

A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk.
A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe.

A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra.
Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük.

Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.)
A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája.

Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.

Tipp / megjegyzés:

Húsvéti, ünnepi alkalomra kitűnő

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére