Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Vendégváró tál II

Vendégváró tál II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vendégváró tál II

Vendégváró tál II

Hozzávalók:

A rántott húshoz:

  • 50 dkg csont nélküli karaj
  • 2 tojás
  • liszt
  • prézli
  • só, bors, olaj
  • A búbos húshoz:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, pirospaprika

A sonkatekercshez:

  • 10 dkg sonka
  • 1 tömlős sajt natúr
  • 1 ek mustár
  • 3 tojássárgája

A tojássünihez:

  • 1 főtt tojás, ízlés szerint
  • pritaminpaprika
  • szemes bors

A gombához:

  • 1 főtt tojás
  • fél paradicsom
  • mustár

A kaszinótojáshoz:

  • főtt tojás ízlés szerint
  • magyaros tömlős sajt
  • főtt tojássárgája
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A karajt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Lisztben, felvert tojásban, prézliben megforgatjuk, és olajban kisütjük.

A búbos húshoz a húst vékony szeletekre vágjuk, sós vízben teljesen puhára főzzük. Majd olajban pirosra sütjük.

A tejfölt kikavarjuk a reszelt sajttal, sóval, pirospaprikával. Minden hússzeletre halmokat teszünk, és a sajt olvadásáig sütjük tovább.

A sonkatekercshez a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a mustárral, a főtt tojássárgájával, sóval. Mindegyik sonkára teszünk belőle és feltekerjük.

A sünihez hosszú csíkokat vágunk a pritaminpaprikából, beleszurkáljuk a főtt tojásba, a szeme szemes borsból van.

A gombához a főtt tojás kalapját levágjuk, ráhelyezzük a fél paradicsomot, és pöttyöket teszünk rá mustárból.

A kaszinótojáshoz a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, és visszatöltjük a tojásba.
Ízlés szerint rendezzük el egy nagy tányéron.

Tipp / megjegyzés:
Elég sok időbe telik az elkészítése, de ünnep napokon megérdemeljük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére