Főoldal / Sertés ételek / Vargányás vadragu

Vargányás vadragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vargányás vadragu

Vargányás vadragu

Hozzávalók:

  • 1 kiló vaddisznó comb
  • 7-8 deka vaj
  • 35 deka friss vargánya gomba
  • 2-3 deci húsleves alaplé
  • 1 deci vörösbor
  • 2 deci tejföl
  • 2 deci főző tejszín
  • 1 kanál liszt
  • pár csepp citromlé

A páchoz:

  • őrölt babérlevél 2-3 darab
  • 4-5 szem boróka bogyó
  • 1 kis ág kakukkfű
  • 1 deci fehér bor
  • 1 kis kanál őrölt fekete bors
  • 1 közepes vöröshagyma
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vadhúst 2 centis kockákra vágom, majd elkészítem a páclevet hozzá. Összekeverem a fehérbort a vízzel babérlevéllel, boróka bogyóval, borssal, kakukkfűvel és tűzdelt vöröshagymával.A húst egy éjszakát a pácban hagyom.

Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom.

A húsokat kiveszem a pácléből.(a páclevet nem öntjük ki!)

Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét (ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel), majd kis lángon kb 1-vagy 1,5 óra alatt puhára főzöm a húst.

A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágom, és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.

A tejfölt, vörösborral a főző tejszínnel és a liszttel simára kikeverem, és a gombás vadhúshoz öntöm.
Ezzel még 1-2 perc alatt összeforralom, pár csepp citrom levet is adok hozzá ízesítésnek.

Párolt rizzsel tálaltam.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére