Főoldal / Desszertek / Vaníliás-szedres panna cotta

Vaníliás-szedres panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás-szedres panna cotta

Vaníliás-szedres panna cotta

Hozzávalók:

A vaníliás panna cotta-hoz:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tk. zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)

A szedres réteghez:

  • 40 dkg szeder
  • 2-3 ek. cukor
  • 1,5 tk. zselatin

A díszítéshez:

  • friss vagy mirelit szeder
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A szedret egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután levesszük a tűzről, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.

Az átpasszírozott szedres pépet tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a 1,5 tk. zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.

Kanalazzuk a szedres zselét a megdermedt panna cotta tetejére, és tegyük a hűtőbe dermedésig.
Hidegen kínáljuk. Tálaláskor pár szem friss vagy mirelit szederrel díszíthetjük.

Vaníliás-szedres panna cotta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére