Főoldal / Desszertek / Vaníliás-mascarponés gyümölcsös desszert

Vaníliás-mascarponés gyümölcsös desszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás-mascarponés gyümölcsös desszert

Vaníliás-mascarponés gyümölcsös desszert

Hozzávalók:

  • 12 dkg  babapiskóta /kb.10 db/
  • 1 dl tej
  • rum vagy rumaroma (ízlés szerint)

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 1 cs. főzés nélküli vaniliás pudingpor(Gála)
  • 4,5 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs. vaniliás cukorral
  • 1 cs. zselatin fix
  • pikáns gyümölcsök
  • (pl.áfonya, málna, szőlő, ribizli, fekete szeder)

A tetejére:

  • szeletelt mandula (elhagyható)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A rumos tejben áztatott babapiskótával kirakjuk a tál alját.

A főzés nélküli pudingot a tejjel kikeverjük. A mascarponét, a vaniliás pudingot, és a zselatinfixet összekeverjük Végül lazán beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt.

A babapiskótára rásimítjuk a krém felét, megszórjuk a gyümölcsök felével, rákenjük a krém másik felét és megszórjuk a maradék gyümölccsel.

A tetejére díszítésnek akár mandulaforgácsot is tehetünk.

Tálalás előtt legalább 5 órára hűtőbe tesszük. Gyorsan elkészíthető, finom nyári desszert.

Mentés

Mentés

Mentés

Vaníliás-mascarponés gyümölcsös desszert 5.00/5 (3 értékelés)

Békefi Zsuzsi (8 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére