Főoldal / Torták / Vaníliás kókusztorta

Vaníliás kókusztorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás kókusztorta

Vaníliás kókusztorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 2 x 6 tojás
  • 2 x 6 ek cukor
  • 2 x 6 ek liszt
  • 2 x 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 3 cs. vanília pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg puha margarin

A golyókhoz:

  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg puha margarin
  • ízlés szerint porcukor
  • annyi víz hogy gyúrható massza legyen
  • kókuszreszelék

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az első 6 tojást kettéválasztjuk.

A tojások sárgáját  a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A másik piskótát is így készítjük el, majd a kihűlt piskótánkat kettévágjuk így 4 lapunk lesz.

A pudingot, és a kókuszreszeléket a tejjel sűrűre főzzük, mikor kihűlt belekeverjük a porcukorral habosra kevert margarint.

A piskótalapokat ezzel a krémmel töltjük össze, úgy, hogy az oldalára,és a tetejére is jusson belőle.

A kekszből, a margarinból, a cukorból, és a vízből könnyen gyúrható tésztát készítünk, és nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben.

A tejszínt felverjük (szükség esetén használjunk hozzá habfixálót, és aki édesen szereti kevés porcukrot). A felvert tejszínt sima csöves habzsákba töltjük, és a torta szélét körbenyomjuk tejszín gombócokkal.

A torta tetejének a közepét kirakjuk a kókuszgolyóval, majd tálalásig hűtőbe tesszük a kész tortát.

Tipp / megjegyzés:
Nekem normál torta formám van ezért két részben sütöm meg a piskótát 6-6 tojásból. A maradék kókusz golyókat tányérra téve kínáljuk.

Beküldő: Maja

Vaníliás kókusztorta 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére