Főoldal / Desszertek / Vanília fagyi – paleo

Vanília fagyi – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vanília fagyi – paleo

Vanília fagyi - paleo

Hozzávalók:

  • 4 kisebb tojás kettéválasztva
  • 12 dkg eritrit (por alakú) ízlés szerint
  • 1 rúd vanília magjai
  • 1 tk. vaníliás édesítő
  • 2,5 dl mandulatej
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1,5 dl kókuszkrém behűtve (opcionális)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Válaszuk ketté a tojásokat. A sárgákat az édesítő felével keverjük habosra, fehéredésig.

A mandulatejet öntsük egy kisebb fazékba és melegítsük fel (nem kell felforralni), majd csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsük vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzzük 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a zselatint, keverjük simára és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe, kb fél órára.

A tojásfehérjéket verjük fel, amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a maradék édesítőt, és verjük tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz belőle. A behűtött kókuszkrémet is verjük kemény habbá. (Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét.)

Amikor a vaníliás krém elkezd megdermedni, keverjük hozzá a tojáshab harmadát, lazítsuk fel vele, majd a maradékot is forgassuk bele óvatosan egy spatulával. Végül a kókuszkrémet is forgassuk bele.

Öntsük a krémet egy szilikon formába vagy műanyag dobozba és tegyük a fagyasztóba 2-3 órára, majd tálaljuk gyümölccsel vagy gyümölcs öntettel.

Ha tovább áll a fagyasztóban és nagyon kemény, akkor fogyasztás előtt legalább 15 perccel vegyük ki, hogy megpuhuljon.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére