Főoldal / Levesek / Valkonyai tejszines becsináltleves

Valkonyai tejszines becsináltleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Valkonyai tejszines becsináltleves

Valkonyai tejszines becsináltleves 3

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertés lapocka
  • 15 dkg erdei gomba
  • 40-50 dkg karfiol
  • 5 dkg zeller
  • 15 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2-3 szál zeller zöld
  • 2-3 szál petrezselyem zöld
  • 3 db tojás sárgája
  • Fél citrom leve
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Felaprítunk minden hozzávalót, kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.

A bográcsban felhevítjük az olajat, a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ezeket is lepirítjuk. Hozzátesszük a kolbászt és a gombát, mindent jól átkeverünk, beletesszük a zöldség zöldeket, megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Fedővel lefedve még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.

Közben a 3 tojás sárgához hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből hozzá merünk 1-2 merőkanál forró levet és átkeverjük vele a tojásos keveréket. Óvatosan kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre főzzük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (18 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére