Főoldal / Desszertek / Vajkrémes csokis süti

Vajkrémes csokis süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vajkrémes csokis süti

Vajkrémes csokis süti

Hozzávalók:

24×30-as tepsihez:
A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek finomliszt
  • 10 ek kristály cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg vaj
  • 4 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • fél üveg rumaroma

A tetejére:

  • 20 dkg étcsoki vagy torta bevonó
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek. kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Bekeverjük a piskótatésztát a kakaó kivételével. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a piskótatészta felét.

A maradékban elkeverjük a kakaóport és a fehér tésztára öntjük.

A piskótát közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport és a rumaromát.

A piskótát három lapba vágjuk és sorban megkenjük a krémmel.

A tetejét bevonjuk a vízgőz felett felolvasztott és olajjal kikevert csokival majd megszórjuk kókusz reszelékkel.

Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére