Főoldal / Hal ételek / Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé

Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé

Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé

Hozzávalók:

  • 1 db busafilé (20 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • sült hal fűszerkeverék
  • felezett mogyoró
  • 1 kanál vaj
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 db nagy burgonya
  • 5 szál petrezselyem
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A halat sózom, borsozom, csavarok rá citromot, szórok rá fűszerkeveréket, rászórom a mogyorót, hűtőbe teszem.

A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a vajat, majd rá bőrével lefelé a halat.

Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe.

Felaprítom a petrezselymet.

15 perc után locsolok a halra tejszínt. 30 perc után megfordítom. Újabb 30 perc után visszafordítom, újra fűszerezem. Azórok rá mogyorót, 15 percig tovább sütöm tejszín hozzáadásával.

Tálaláskor a krumplira szórok aprított petrezselymet, és a hal mellé teszek egy szelet citromot.

Tipp / megjegyzés:
A busából kellő fűszerezés után finom sült hal készíthető.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére