Főoldal / Egytálételek / Újragondolt rakott burgonya

Újragondolt rakott burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Újragondolt rakott burgonya

Újragondolt rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db virsli
  • 10 dkg húsos szalonna (pl: kolozsvári, császár, bacon)
  • só, bors
  • olaj
  • 1 ek. puha vaj
  • 375 ml tejföl (1 nagy dobozos)
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt

A tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával összetörjük és egy kivajazott hőálló edény aljába simítjuk. (ha szükségét érezzük, picit megsózzuk)

A szalonnát apró csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevéske olajon pirosra sütjük. Amikor kiengedte a zsírját, rátesszük a felszeletelt hagymát és a vékony karikákra vágott kolbászt és pár perc alatt megfuttatjuk. A végén a vékonyan felszeletelt virslit is hozzádobjuk és átforgatjuk. Ezt a hagymás szalonnás kolbászos “ragut” a krumplira simítjuk, majd rálocsoljuk a kisült zsírt is.

A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a reszelt sajtot is. A rakott burgonya tetejére simítjuk.

Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 20-25 perc alatt összesütjük. Ahogy pirulni kezd a teteje elkészült.

Tejföllel és ízlés szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Újragondolt rakott burgonya 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére