Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Hozzávalók:

  • 25 dkg cottage cheese vagy friss túró
  • 22,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • pici só
  • 2 ek. cukor (nálam nyírfacukor) ha sós a töltelék, ez elhagyható

A töltelékhez:

  • 10 dkg mogyorós csoki (lehet akármi)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat, a cottage cheese-t (vagy túrót), a sót és a nyírfacukrot betesszük a mixer táljába és jó alaposan összedolgozzuk. A lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy ékszakára a hűtőbe tesszük.

Reggel elővesszük, negyed órát hagyjuk a pulton melegedni, majd lisztezett lapon 3-4 milliméter vastagra kinyújtjuk.

A ravioli készítőt használunk, kiszúrjuk a tésztát, a közepébe egy-egy darabka csokit teszünk, majd a kis szerkentyűvel összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Halványsárgára kell csak pirulnia, és ha langyosra hűlt, már fogyasztható is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére