Főoldal / Desszertek / Túrós szilvás körtés kocka

Túrós szilvás körtés kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós szilvás körtés kocka

Túrós szilvás körtés kocka

Hozzávalók:

Egy 39x36cm tepsi

  • kb.0,5 dl étolaj
  • 1 csomag réteslap

Piskóta masszához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl langyos víz

Töltelékhez:

  • 50 dkg kék szilva
  • 4 darab körte
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg cukor
  • 1 kókusz aroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg darált keksz

Szóráshoz:

  • Diós porcukor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, ki magozzuk, negyedeljük ,majd a  meghámozott és almareszelőn lereszelt körtével együtt, egy mélyebb tálba tesszük.

A túrót, a kókuszaromát, a kókusz reszeléket, a vaníliás cukrot, a cukrot, fahéjat elkeverjük a darált keksszel. Jól el dolgozzuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, majd félre tesszük 1-órát pihentetni.

Piskótához tojásokat egy magas falu edénybe fel ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig géppel kikeverjük. Hozzá adjuk a lisztet,majd a fél deci langyos vízben elkevert sütőport is.Óvatosan elkeverjük.

Majd az étolajjal kikent tepsit réteslappal kibéleljük és piskóta masszánk 3/4 -részét egyenletesen elsimítjuk rajta.

Maradék piskóta masszát a gyümölcsös töltelékhez adjuk és jól összekeverjük.

Tepsiben lévő piskótánkra evőkanál segítségével elsimítjuk a gyümölcsös masszát.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Majd kivesszük és tepsiben hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt darált diós porcukorral megszórjuk,és kockára vágva tálaljuk.

Nagyon finom,kiadós,és főleg laktató is.

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként tudom ajánlani, hogy a szilvát,körtével és hozzávalókkal, piskóta kivételével előtte nap készítsük elő így van bőven idő, hogy jól össze érjenek az ízek.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére