Főoldal / Egytálételek / Túrós puliszka

Túrós puliszka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós puliszka

Túrós puliszka 2

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricadara
  • 1 l víz
  • só ( ízlés szerint )
  • 20-25 dkg juhtúró
  • olaj
  • 2 evőkanál friss tejföl(elhanyagolható)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a sóval főni teszem, mikor forrni kezd beleszórom a kukoricadarát, és állandó keverés mellett addig főzöm, amíg jól összeáll (kb. úgy, mint a tejbegríz).

Leveszem a tűzről.

Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és egy sor puliszkát, egy sor túrót terítek el, ezt addig ismétlem míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére túró kerüljön.

Meglocsolom kevés olajjal, majd tejföllel (tejfölt nem mindig teszek rá), és összemelegítem, vagy a sütőben 10-15 percig átmelegítem, míg a túró elolvad .

Melegen fogyasztható, de hidegen is finom.

Túrós puliszka 5.00/5 (1 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére