Főoldal / Kelt tészták / Túrós kelt rétes

Túrós kelt rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós kelt rétes

Túrós kelt rétes

Hozzávalók:

(3 rúdhoz)

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 1 mk. só

A túrós töltelékhez:

  • 60 dkg túró
  • 1 db tojás
  • cukor ízlés szerint
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)

A rétes locsolásához:

  • 2,5 dl tejföl
  • 1 db tojás

A rudak lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje+ 2-3 ek. tej

A puhító kenéshez:

  • 1 dl vaníliás tej
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Az élesztőt egy mk. cukorral összekevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt addig dagasztjuk, míg jó fényes nem lesz a tészta.
1 órát kelesztjük, majd 3 cipóra osztjuk.

(Aki dagasztógépben végzi a dagasztást, az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.)

Egy nagy abroszt liszttel enyhén megszórunk.
A közepére tesszük az első cipót.
Egy kicsit lenyomkodjuk, étolajjal lekenjük és amilyen vékonyra tudjuk kihúzogatjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük.

A tejfölt a tojással elkeverjük.
1/3 részével meglocsoljuk a tésztát és a töltelék 1/3 részét rászórjuk.
Az abrosz segítségével először az alsó felét göngyöljük a közepéig, majd a felső részét le a közepére.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire tesszük. (24×39 cm)

A másik két cipónál is így járunk el.

A rudak tetejét olvasztott margarinnal meglocsoljuk és még jó fél órát pihentetjük.
Ezután lekenjük a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben arany színűre sütjük.

Kb. 20 perc után fóliát teszünk a tetejére ha úgy látjuk, hogy túl gyorsan sül.

30 perc múlva vaníliás tejjel megöntözzük és 5 perc múlva ezt megismételjük.
Majd kb. 10 perc alatt készre sül.

Nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére