Főoldal / Tészta ételek / Túrós derelye

Túrós derelye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós derelye

Túrós derelye

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 egész tojás

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró 
  • 2-3 ek tejföl
  • cukor

Morzsához:

  • 1 dl olaj
  • 20 dkg morzsa
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és még melegen áttörjük.

Az áttört és lehűlt burgonyát, a sóval, tojással, liszttel összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

A túrót kevés tejföllel, és ízlés szerinti cukorral kikeverjük. (aki szereti keverhet hozzá ízesítésként reszelt citromhéjat is)

A tészta felébe tejfölös cukros túrótölteléket teszünk.A másik felét ráhajtjuk és derelyevágóval kivágjuk.

Forró sós vízben kifőzzük.Amikor megfőttek feljönnek a víz tetejére kiszedjük.

Az olajat egy lábosban felhevítjük, hozzáadjuk a morzsát, és közepes lángon sűrű keverés mellett megbarnítjuk. Amikor már megbarnult, 1,5 deci forróvízzel felöntjük és összekeverjük villával. Kis lángon melegítve szétmorzsoljuk. (Így nem lesz száraz a morzsa)

A hideg vízzel leöblített kifőtt derelyéket a morzsába forgatjuk.

Cukros tejföllel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére