Főoldal / Desszertek / Tündérsüti

Tündérsüti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tündérsüti

Tündérsüti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 db tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A pudingkrémhez:

  • 2 cs. puncs ízű főző pudingpor
  • 5 dl tej
  • 9 ek. cukor
  • 450 g tejföl
  • 5 db tojásfehérje
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • piros ételszínezék (pár csepp)

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 20×36 cm)

Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük félre tesszük és máris még forrón belekeverjük a tejfölt. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a tejfölös pudingba óvatosan beleforgatjuk. Végül pedig a rumaromát és az ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd bele tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.

A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre rá öntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig tészta rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. (Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére)

Mikor megsült, és kihűlt a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Tündérsüti 4.08/5 (37 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére