Főoldal / Desszertek / Triplán csokis süti

Triplán csokis süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Triplán csokis süti

Triplán csokis süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 db tojás
  • 8 ek finomliszt
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg étcsokoládé

A krémhez:

  • 5 dkg csokis pudingpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 8 ek porcukor
  • 4 dl tej

A tetejére:

  • 20 dkg ét csoki
  • 2 ek étolaj
  • 0,5 dl tej
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Bekeverjük a piskótatésztát, majd kétfelé osztjuk.

Az egyik felébe ét csokit, a másik felébe fehér csokit reszelünk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva fehér és barna csíkokat öntünk a tésztából két sorban.

A második sort ellentétesen kezdjük. Ahová fehér csík került, a tetejére barnát öntsünk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A Rama margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral. A pudingot megfőzzük a tejjel és négy evőkanál porcukorral. Hagyjuk hűlni.

Ha a puding már csak langyos, apránként a Rama margarinos krémhez keverjük.

A piskótát lapjával félbe vágjuk, megkenjük a krémmel.

Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és az olajat.

Bevonjuk vele a piskóta tetejét. Hűtőbe tesszük egy órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére