Főoldal / Desszertek / Triplacsokis muffin

Triplacsokis muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Triplacsokis muffin

Triplacsokis muffin

Hozzávalók:

(18-24 db közepes muffinhoz)

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj (vagy 0,7 dl olaj)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tej csokoládé
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

A csoki ganache-hoz:

  • 150 ml tejszín
  • 150 g csokoládé

A díszítéshez:

  • fehér és ét csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elvegyítjük a sütőporral. (ha az összes muffint kakaósra szeretnénk, ilyenkor keverjük bele a kakaóport is)

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, majd apránként a tejet is. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk.

A csokoládékat apróra vágjuk és a masszákba forgatjuk.
A muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírral, majd minden mélyedést 3/4 részig megtöltünk a masszával.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a csokoládé ganache-t.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük.

A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.

Triplacsokis muffin 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére