Főoldal / Szárnyas Ételek / Tripla szalonnás rakott csirkemell

Tripla szalonnás rakott csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tripla szalonnás rakott csirkemell

Tripla szalonnás rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 8-10 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 szelet füstölt szalonna (kenyér szalonna)
  • 1-2 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika (tv vagy kaliforniai)
  • 30 dkg reszelt sajt
  • só, bors

A körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • olaj (a sütéshez)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A füstölt szalonnát felszeleteljük és egy serpenyőben kisütjük a szalonna taréjokat.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban elősütjük a csirkemell szeleteket.

Az elősütött húst egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk.
megpakoljuk a bacon szeletekkel, szeletelt paradicsommal, paprikával, hagymával, kolozsvári szalonnával, majd megszórjuk sajttal és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Amíg a hús sül, megpucoljuk és legyaluljuk a burgonyát, majd forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.

A készre sült rakott csirkemelleket a burgonya chipsszel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Tripla szalonnás rakott csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (470 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére