Főoldal / Kelt tészták / Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogim

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • 25 dkg darált töpörtyű
  • 3 dkg só
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • 2 dl meleg tej
  • 4 evőkanál tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszteket mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk ebbe tesszük a cukrot,sót, és belemorzsoljuk az élesztőt.

Ráöntjük a meleg tejet, és 5 percig állni hagyjuk.

Utána hozzá adjuk a tejfölt, 1 tojást,és 1 tojássárgáját.

Sima tésztává gyúrjuk,és lisztezett gyúródeszkán 3-rom kis cipót formálunk belőle.

Majd egyesével téglalap alakúra nyújtjuk, és az utolsót meg kenjük töpörtyű krémmel erre tesszük a 2-ik nyújtott tésztánkat, újra megkenjük és a 3-ik tésztát is megkenjük vele, ha ez is meg van zsebkendő formára össze hajtjuk,és 30 percig kelni hagyjuk.

Majd újra két ujjnyi vastagra nyújtjuk,és ugyan úgy összehajtjuk,és újra 30 percet kelesztjük. Majd másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval szaggatjuk ki.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük de ne szorosan.
Elő melegített sütőben 200 fokon  készre sütjük, 30 perc alatt.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére