Főoldal / Sertés ételek / Töltött krumpli

Töltött krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött krumpli

Töltött krumpli

Hozzávalók:

  • 8 db közepes méretű krumpli
  • 500 g darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fél dl víz
  • bors
  • paprika
  • olaj

Tetejére:

  • tejföl
  • sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük(de nem egészen ).

A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt pároljuk, és fűszerezzük.

A krumplikat meghámozzuk, és a hosszabbik oldalán kettévágjuk ezután egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket.

A kikapart krumplibél felét hozzákeverjük a darált húshoz és azzal is dinszteljük kicsit.

A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket.

Egy tepsit kiolajozunk, majd belehelyezzük a krumplikat

Előmelegített sütőben, kb. 15percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. Tetejére sajtot reszeltem!

Lehet tenni tejfölt is a tetejére!

Töltött krumpli 4.25/5 (4 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére