Főoldal / Egytálételek / Töltött gombafejek bacon köntösben

Töltött gombafejek bacon köntösben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött gombafejek bacon köntösben

Töltött gombafejek bacon köntösben

Hozzávalók:

  • 5 db óriási csiperkegomba (60 dkg)
  • 5 szelet bacon
  • 10 dkg csülöksonka felvágott
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg francia sajt
  • 3 db burgonya
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 ág kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt bazsalikom
  • oregano
  • kolbászzsír (ha nincs libazsír, kacsazsír, sertés zsír is jó)
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőbe vagy tepsibe, melyben kolbászzsír van.(ha ez nincs otthon, használhatunk kacsa vagy liba, zsírt is helyette) Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma, és ismét megszórom sóval, borssal.

A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom borsozom.

A sajtot lereszelem, és a gombákra halmozom.

Megszórom borssal, bazsalikommal és oreganoval. Elrendezem a tetején a kakukkfű ágakat, locsolok rá olívaolajat.

A tepsit beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és légkeverés mellett 30percig sütöm.

Ekkorra már a zöldségek is megsültek, és a sajt is szépen megpirult.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Nem éppen diétás étel, de nagyon finom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére