Főoldal / Egytálételek / Töltött burgonyacsónakok

Töltött burgonyacsónakok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött burgonyacsónakok

Töltött burgonyacsónakok

Hozzávalók:

  • 8 db közepes vagy nagy méretű újburgonya
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 doboz tejföl
  • 10 dkg pizza mozzarella
  • bors
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megsikáljuk, és sós vízben héjastól megfőzzük. A burgonyát hagyjuk kicsit kihűlni, majd kettévágjuk, és a közepébe egy kanállal kis mélyedést készítünk.

A baconszalonnát felkockázzuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel, és ízlés szerint borsozzuk.

A burgonyák közepébe kanalazzuk a juhtúrós tölteléket, majd egy kiolajozott hőálló sütőedénybe lerakjuk őket egymás mellé.(tehetjük sütőpapírral bélelt tepsibe is)

A töltött burgonyacsónakok tetejét megszórjuk a pirított baconszalonnával, és reszelt mozzarella sajttal
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt átsütjük.

Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott újhagyma zölddel vagy snidlinggel is.

Hidegen melegen egyaránt tökéletes ebéd vagy vacsora.

Tipp / megjegyzés:
A töltelékbe ízlés szerint tehetünk, apróra vágott kolbászt, paprikás szalámit, aszalt paradicsomot is.

Töltött burgonyacsónakok 5.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére