Főoldal / Egytálételek / Tökös rizses lecsó

Tökös rizses lecsó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tökös rizses lecsó

Tökös rizses lecsó kolbásszal és szalonnával

Hozzávalók:

  • 50 dkg paprika
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 4 db chili
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gyalult tök
  • olaj
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 20 dkg füstölt kolbász 
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg rizs
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rizst reggel beáztatom.

A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem.

Megpirítom a kockára vágott szalonnát is.

Közben a hagymákat felaprítom, és a szalonnához adom,megdinsztelem.

Felkarikázom a paprikát, a paradicsomot, belerakom az edénybe, fűszerezem, és hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem, főzöm.

Amikor a lecsó már csaknem csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt, összekeverem, készre főzöm.

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére