Főoldal / Egytálételek / Tökös lecsó darált hússal füstölt kolbásszal

Tökös lecsó darált hússal füstölt kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tökös lecsó darált hússal füstölt kolbásszal

Tökös lecsó darált hússal füstölt kolbásszal 3

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyalult tök
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika (elhagyható)
  • 4 db chili (elhagyható)
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg darált hús (sertés)
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 3 ek étolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős vagy csemege paprika
  • 6 db közepes nagyságú újkrumpli
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát kockára vágom. A paprikákat karikára szelem, a paradicsomokat negyedelem.

Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát és megdinsztelem. Ráteszem a darált húst és fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a szeletelt paprika, majd a paradicsom, végül a gyalult tök. Ízlés szerint fűszerezem (só, bors, paprika), majd együtt tovább főzöm.

Amíg a lecsó készül, megdörzsölöm az újkrumplit, beleteszem a forrásban lévő sós vízbe. A kolbászt felkarikázom.

Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tűzhelyt elzárom, de a lapon hagyom az ételt, hogy a kolbász a maradék hőtől készre főljön.

A tökös lecsót a főtt burgonyával tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
A mélyhűtőben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfőzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hűtőben. Viszont lecsót már régen ettem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére