Főoldal / Reggelik / Tojáspástétommal töltött sonka

Tojáspástétommal töltött sonka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojáspástétommal töltött sonka

Tojáspástétommal töltött sonka répa

Hozzávalók:

  • 5 db főtt tojás
  • 15 dkg főtt kolozsvári szalonna
  • 1 teáskanál aprított vöröshagyma
  • 1 tk. mustár
  • petrezselyemzöld, + 6 db szálas petrezselyem a díszítéshez
  • 6 szelet sonka ( fekete erdei vagy parasztsonka a legjobb)
  • só, bors ízlés szerint
  • Annyi tejföl, amennyivel krémes, DE NEM FOLYÓS, lesz a krémünk.
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat, a szalonnát ( de jó a húsvéti sonkából is), a vöröshagymát ledaráljuk.Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, sót, őrölt borsot, és annyi tejfölt hogy krémes állagú legyen a krémünk.

A sonkákat tölcsér alakúra formázzuk, és megtöltjük a krémmel.

A közepébe 1 szál száras petrezselymet dugunk díszítésnek.

Mehet a hűtőbe dermedni, és hogy az ízek összeérjenek.

A gyerekek szeretni fogják, mert érdekes, én még teszek mellé zselé tojást is.

Így lesz különleges a húsvéti reggeli.

Tipp / megjegyzés:
Én a húsvéti sonkából vágtam le 15 dkg-ot ez így 6 szelet sonkába elég. A fekete erdei sonka azért jobb mert van tartása, és tényleg tölcsér alakúra lehet hajtani, most én sem kaptam nem is lett igazi tölcsér formám.

Répaformára tekerve a gyerekeknek is nagyon tetszik.

Készíthetünk mellé majonézes salátákat is.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére