Főoldal / Torták / Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojásos piskóta

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 doboz mascarpone 
  • 1 kid dobozos hulala tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1,5 dl tojáslikőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db csoki tojás
  • fél dl víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Piskótát készítünk, a hagyományos módon. (mindenkinek van bevált receptje) A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.

A krémhez a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzá adjuk a mascarponét és elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarponés krémbe keverjük.

A zselatint feloldjuk kevés vízben és a krémhez adjuk. Beletesszük a tojáslikőrt és a vaníliás cukrot is, és összekeverjük. A hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy kicsit megdermedjen.

A csokitojásokat megskalpoljuk, és a belsejükbe kanalazunk a tojáslikőrös krémből.
A többi krémmel bevonjuk a tortát, majd a tetejére ültetjük a megtöltött csokitojásokat.

Tetszés szerint olvasztott csokoládéval is díszíthetjük. Tálalás előtt a hűtőben még legalább 3 órát dermesszük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére