Főoldal / Torták / Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

Tojáslikőrös mascarponés torta csoki tojással

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojásos piskóta

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 doboz mascarpone 
  • 1 kid dobozos hulala tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1,5 dl tojáslikőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db csoki tojás
  • fél dl víz
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Piskótát készítünk, a hagyományos módon. (mindenkinek van bevált receptje) A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.

A krémhez a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzá adjuk a mascarponét és elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarponés krémbe keverjük.

A zselatint feloldjuk kevés vízben és a krémhez adjuk. Beletesszük a tojáslikőrt és a vaníliás cukrot is, és összekeverjük. A hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy kicsit megdermedjen.

A csokitojásokat megskalpoljuk, és a belsejükbe kanalazunk a tojáslikőrös krémből.
A többi krémmel bevonjuk a tortát, majd a tetejére ültetjük a megtöltött csokitojásokat.

Tetszés szerint olvasztott csokoládéval is díszíthetjük. Tálalás előtt a hűtőben még legalább 3 órát dermesszük.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére