Tócsni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tócsni

Tócsni

Hozzávalók:

  • 60 deka burgonya
  • 1 tojás
  • csipet bors
  • 1 fej zúzott fokhagyma
  • 2 kanál liszt

A tetejére:

  • 2 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megmosom, meghámozom.
Kis lyukú reszelőn lereszelem, majd hozzáadom a sót, borsot, fokhagymát az egész tojást valamint a lisztet. Jól összekeverem.

Egy serpenyőben fél deci olajat felhevítek, és kanállal teszek az edénybe a masszából, majd jól lelapítom. Lehet egyszerre több kisebb vagy 1 nagyobbat is sütni.
Párszor megforgatom, hogy egyenletesen süljön. Amikor már szép piros kiszedem, tejföllel és reszelt sajttal megszórom.

Az olajat pótolni kell sütés közben.

Tócsni 4.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére