Főoldal / Desszertek / Tiroli gesztenyés szelet

Tiroli gesztenyés szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiroli gesztenyés szelet

Tiroli gesztenyés szelet

Hozzávalók:

(20×30 cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tk rumaroma
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg csokoládé közepes darabokra vágva
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 300 ml hideg cukrászhab (meggle vagy hulala)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 ek rumaroma

A díszítéshez:

  • 5 dkg csokireszelék
  • 1 dl cukrászhab
  • 10 dkg kandírozott meggy szemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A puha margarint az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a kiengedett gesztenyemasszát.

A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a masszához keverjük.

A cukros tojás habot egy fakanállal óvatosan, több részletben hozzá keverjük, végül beleforgatjuk a csoki darabkákat is.

A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a tésztamasszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával, a kakaóporral kemény habbá verjük. Az áttört gesztenyemasszával és a habfixálóval  tovább keverjük.
A krémet a kihűlt piskótalapra rákenjük, a tetejét csokireszelékkel megszórjuk.
Az 1 dl tejszínt keményre verjük, habzsákból kis habrózsákat nyomunk a tetejére és meggy szemekkel díszítjük.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Tiroli gesztenyés szelet 4.86/5 (7 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére