Főoldal / Desszertek / Tiramisu palacsinta Gizi konyhájából

Tiramisu palacsinta Gizi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiramisu palacsinta Gizi konyhájából

Tiramisu palacsinta Gizi konyhájából

Hozzávalók:

8-10 db palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 tk porcukor
  • 1 púpozott ek kakaó (cukrozatlan)
  • csipet só
  • szénsavas ásványvíz

A krém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín (v. Hulala)

Kell még hozzá:

  • kb. 20 db babapiskóta
  • 1-2 ek mandulalikőr
  • 2 dl langyos, lefőzött feketekávé
  • 1 ek cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy egy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, sűrítsük be. Ezután hűtsük ki egészen.

A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel.

A habtejszínt (vagy a Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük a mascarponés krémhez.

A langyos fekete kávét keverjük össze a cukorral. (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá)

Vegyünk egy palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Ezután tegyünk a közepére két darab, fekete kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg egy pici mandula likőrrel. Hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan helyezzük rá a tálcára. (minden palacsintával így járjunk el)

Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd úgy kínáljuk.

Tiramisu palacsinta Gizi konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére