Főoldal / Levesek / Thai tökleves rákokkal

Thai tökleves rákokkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Thai tökleves rákokkal

Thai tökleves rákokkal

Hozzávalók:

  • 1 db kicsi Hokkaido/japán tök
  • 1 db lilahagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db piros csípős hegyes paprika
  • 1 db sárgarépa
  • gyömbér
  • citromfű
  • olíva olaj
  • zöldségleves kocka
  • tyúkleves kocka
  • kókusztej
  • szójaszósz 
  • chili szósz
  • rizstészta
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt curry
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • koriander mag
  • koriander levél
  • petrezselyem
  • garnéla
  • folyami rák
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tököt félbe, majd csíkokra vágom, meghámozom, közepét eldobom. Ezután kb 2 cm-es kockákra vágom.

A lilahagymát, citromfüvet felszeletelem. A fokhagymát és a gyömbért megpucolom, és felaprítom. A koriandert, petrezselymet apróra vágom. Az újhagymát, répát, és a paprikákat hosszú csíkokra vágom..

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hagymákat, a citromfüvet, és 5 percig dinsztelem. Hozzáadom a tök darabkákat, répát, paprikát,é s tovább dinsztelem. Majd felöntöm vízzel és a kókusztejjel, beleteszem az összemorzsolt leves kockákat, fűszerezem. Forrás után 10 percig főzőm.

Ekkor beleteszem a rizstésztát, a garnélákat, a rákokat, az összevágott koriandert, petrezselymet.Facsarok bele citromot, teszek bele citrom szeleteket, locsolok bele szóját, és chili szószt. További 5 percig főzöm.

Tálaláskor díszítem egy szelet citrommal és koriander levéllel, az edény karimájára rakok egy garnélát.

Tipp / megjegyzés:
Ezzel a recepttel azt kívántam megmutatni, hogy a tököt nem csak sütni lehet, és nem csak krémlevesnek főzhető, de egzotikusnak számító étel is készíthető belőle.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére