Főoldal / Egytálételek / Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Hozzávalók:

Krumpli:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász 
  • 4 fej csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • só 
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű

Káposzta:

  • 1 kicsi fej lilakáposzta fele
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vörösborecet
  • 1 tk köménymag
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.

A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom és felszeletelem.

A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem.

Rápakolom a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik.

Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt.

Berakom a sütőbe, és 180 C fokon megsütöm.

Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, cukrot, karamellizálom.

Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.

Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére