Főoldal / Egytálételek / Tepsis karaj gazdagon

Tepsis karaj gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis karaj gazdagon

Tepsis karaj gazdagon

Hozzávalók:

  • 5 szelet karaj
  • 5 szelet bacon
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 1,5 kg sárga burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kápia paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt vegyesen (legyen benne füstölt is)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, majd héjastól feltesszük főni enyhén sós vízben. Majdnem teljesen puhára megfőzzük. A burgonyát leszűrjük, majd felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre.

A csont nélküli karajt enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán jól elősütjük. Sülés közben rányomjuk a fokhagymát is.

Egy hőálló edényt kivajazunk, a maradék vajat felkockázzuk. Az edénybe leteszünk 1 sor burgonyát, sózzuk, szórunk rá petrezselymet, és teszünk rá a kockázott vajból. erre ismét egy sor burgonya következik, és így rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók.

A tetejére helyezzük az elősütött hússzeleteket, majd meglocsoljuk a serpenyőben visszamaradt fűszeres olajjal. Mindegyik hús tetejére teszünk 1-1 szelet baconszalonnát.

Rápakoljuk a felszeletelt paprikát és hagymát, majd alufóliával lefedve 170fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Majd levesszük róla a fóliát, megszórjuk bőségesen reszelt sajttal, és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Egyszerű, és egyben fenséges egytálétel, mely akár a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.

Tipp / megjegyzés:
Tetszés szerint tehetünk rá sonkát, paradicsomot, vagy akár vékonyra szeletelt kolbászt is.

Tepsis karaj gazdagon 4.00/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére