Főoldal / Desszertek / Tepsis almás egyszerűen

Tepsis almás egyszerűen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis almás egyszerűen

Tepsis almás egyszerűen 1

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma vékonyra szeletelve
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 kk sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját (én most citromlével ízesítettem) , jól kikeverjük.

Óvatosan hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a szeletelt almát.

Egy 20× 30 cm-es tepsit olajjal kikenünk és az almás tészta masszát bele simítjuk.

200 fokon 30-35 percig sütjük.

1 ek. mandulaforgáccsal megszórtam a tetejét, a recept nem tartalmazta.

Amikor kihűlt, porcukorral meghintve szeletekre vágtam.

Tipp / megjegyzés:
155 régi étek szakácskönyvből van a recept.
Egyszerű, gyors, és nagyon finom.
Kezdő háziasszonyok is gyorsan kikeverhetik, nem kell ehhez szakácsnak vagy cukrásznak lenni.

Tepsis almás egyszerűen 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére