Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Teljes kiőrlésű linzer

Teljes kiőrlésű linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Teljes kiőrlésű linzer

Teljes kiörlésű linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (40 dkg liszt + 10 dkg darált dió is lehet)
  • 20 dkg margarin (vagy kókuszzsír)
  • 14 dkg fruktóz (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő tabletta porrá törve)
  • 2 egész tojás
  • 4 ek. kefir
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 mk. szódabikarbóna csapottan ( 4 g )
  • 2 csipet só
  • A tetejére:
  • olvasztott csoki vagy tojásfehérje a kenéshez 
  • darált dió
  • A töltéshez:
  • cukormentes lekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót, a fruktózt, a szódabikarbónát, a citrom héját, majd belemorzsoljuk a margarint.
A tojást a kefirrel elkeverjük, és ezzel összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságra kinyújtjuk(tényleg nagyon vékonyra kell mert sülés közben megvastagszik) Tetszés szerinti 4-5 cm átmérőjű linzerszaggatóval kiszaggatjuk. Egyforma darabszámú telit és lyukacsosat készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
180 C° -ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Nem szabad megégetni!

Hagyjuk kihűlni, majd a lyukacsosakat lekenjük tojásfehérjével vagy olvasztott csokival, darált dióba mártjuk, és hagyjuk megszáradni.

Ha megszáradt, egy telit és egy lyukasat lekvárral összeragasztunk.

Pléhdobozban sokáig eláll.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére