Főoldal / Desszertek / Télapó muffin

Télapó muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Télapó muffin

Télapó muffin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 darab egész tojás
  • 2 evő kanál cukor
  • fél deci étolaj
  • 1 pohár kefir
  • 1 egész citrom leve
  • A massza közepébe pár db vagdalt csokoládé

A díszítéshez:

  • 12 deka porcukor
  • kevés málnaszörp
  • marcipán
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszt és a sütőpor kivételével kikeverem a masszát, majd hozzáadom a sütőporos lisztet.

A muffinsütőbe papírokat teszek, amibe teszek egy kis kanál masszát. Erre egy kis darabolt csokoládét teszek és ismét egy kis kanál massza. 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Porcukrot kevés vízzel sűrű cukormázzal keverem, és a fele mázat málnaszörppel színesítem.

A piros cukormázzal elkészítem a mikulás sapkáját, a fehérrel a szakállát, amit megszórok kókuszreszelékkel.
A szemét, és az orrát marcipánból készítem el.

Télapó muffin 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére