Főoldal / Sertés ételek / Tejszínes – mustáros tokány

Tejszínes – mustáros tokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes – mustáros tokány

Tejszínes - mustáros tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 4 kisebb csemege uborka
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • étel ízesítő leves kocka
  • 1 dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágjuk. Megforgatjuk a lisztben, majd forró olajban megfuttatjuk, hogy kérget kapjanak a hús csíkok.
Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítő kockát, felöntjük egy ksi vízzel és lefedve puhára pároljuk. Közben sűrűn megkeverjük, majd fedő nélkül hagyjuk, hogy a felesleges víz elpárologjon alóla, és a hús megsüljön.
A csemege uborkát és a paradicsomot is apró kis kockákra vágjuk és fél deci olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt és ráöntjük a tejszínt, majd 1-2 perc alatt összefőzzük.

A mártást a megsült húshoz adjuk és pár perc alatt összeforraljuk.

Barna vagy sima rizzsel tálaljuk.

Tejszínes – mustáros tokány 4.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére