Főoldal / Tészta ételek / Tejszínes gombás sonkás tészta

Tejszínes gombás sonkás tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gombás sonkás tészta

Tejszínes gombás sonkás tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db nagyobb újhagyma
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chilipaprika (elhagyható)
  • 1 db paradicsom
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 10 dkg prágai sonka
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 20 dkg tészta
  • 5 dkg parmezán/trappista
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Felteszem a tésztavízét forrni, megsózom. A tésztát beteszem a forrásban lévő vízbe.

Közben elkészítem a gombás-sonkás szószt. A hagymákat felaprítom, a paprikát karikázom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát és a sonkát felszeletelem.

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát lesütöm. Rárakom a hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát, majd a többi hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezem.

Lereszelem a sajtot.

Ha már a gomba csaknem puha, ráöntöm a tejszínt és a bort. Néhány perc után rászedem a tésztát.

A reszelt sajttal megszórva tálalom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére