Főoldal / Tészta ételek / Tejfölös túrós sajtos csusza sült szalonnával

Tejfölös túrós sajtos csusza sült szalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös túrós sajtos csusza sült szalonnával

Tejfölös túrós sajtos csusza sült szalonnával

Hozzávalók:

  • 25 dkg quadretti tészta (fodros nagykocka)
  • 1 dl tejföl
  • 30 dkg tehéntúró
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tk olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg fekete erdei sonka (Schwarzwald Schinken)
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm.

Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem.

Lereszelem a sajtot.

A főtt tésztát rászedem a serpenyőben maradt zsiradékra, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt, a túrót és összeforgatom.

Tálalok.

Szedek a tányérra tejfölös túrós tésztából, teszek rá sült szalonnát, szórok rá sajtot, és sült sonkával díszítem.

Tipp / megjegyzés:
Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá. Tulajdonképp azt a címet is adhattam volna, hogy sajtos túrós csusza sonkával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére