Főoldal / Levesek / Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 marék sült gesztenye
  • 2 ek cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • rum 
  • tejföl
  • főzőtejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom, és felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem.

Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe, hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor ráteszem a félretett gesztenyét, és a szőlőszemeket, locsolok rá tejszínt..

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére