Főoldal / Levesek / Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 2 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 köteg zellerlevél
  • 1 köteg petrezselyem 
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1/2 szál füstölt csípős parasztkolbász 
  • liszt
  • tejföl 
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom.

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket.

Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem.

Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

Beleteszem a karikára vágott kolbászt.

Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.

Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére