Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejben pácolt vajban sült csirkemell tzatzikivel

Tejben pácolt vajban sült csirkemell tzatzikivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejben pácolt vajban sült csirkemell tzatzikivel

Tejben pácolt vajban sült csirkemell tzatzikival

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg teavaj
  • 8-10 szem egész bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 babérlevél
  • 4 dl tej
  • kevés só
  • rizs
  • víz

Tzatziki salátához:

  • 2 kígyóuborka
  • 1 tejföl (175 g)
  • 1 natúr joghurt (175 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • 1-2 csepp citromlé
  • kevés olívaolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.

A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.

Elkészítjük a salátát.

Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.

Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp citromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A csirkemell szeleteket néhány órán át (legjobb ha egy éjszakán keresztül)a tejes pácban pihentetjük.

Tejben pácolt vajban sült csirkemell tzatzikivel 5.00/5 (1 értékelés)

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére