Főoldal / Desszertek / Tejbegríz

Tejbegríz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejbegríz

Tejbegríz

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 7 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:nem

 

Elkészítés:

Tegyük fel a tejet a cukorral és vaníliás cukorral közepes lángon melegedni.
Mikor még nem forr, de kezd hab képződni a tetején óvatosan adjuk hozzá a grízt.

Ha gyorsan bele öntjük csomós lesz a tejbegrízünk,tehát csak lassan adjuk hozzá,és kevergessük közben.
Ha már benne van a gríz, akkor tegyük a legalacsonyabb lángra és folytonos kevergetés mellett főzzük még pár percig, amíg szépen besűrűsödik, és jó krémes lesz az állaga.

Tipp/Megjegyzés:

Aki nem szereti, ha bőrösödik, a teteje az még melegen szórja meg cukros kakaóval,vagy fahéjas cukorral.

Értékeld a receptet

Marcsi (402 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik Adminja. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére