Főoldal / Szárnyas Ételek / Tavaszi csirkemell

Tavaszi csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tavaszi csirkemell

Tavaszi csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemell filé
  • 1 cs. fekete erdő szeletelt sonka
  • bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szelet kenyér beáztatva
  • 20 deka reszelt sajt
  • 1 közepes sárgarépa
  • 3-4 szál összevágott petrezselyem.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A megmosott húst kisebb kockákra vágjuk.

A sárgarépát megpároljuk, és apró kockákra vágjuk.

A kenyeret vízbe beáztatjuk.

A tejfölt, tojást sót, borsot, az apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymát, és a sajt háromnegyed részét kikeverjük

Az őzgerinc formát kicsit zsírral kikenjük, és morzsával meghintjük.

A sonkaszeleteket egy más mellé elhelyezzük a formában, úgy,hogy a szélei kilógjanak belőle, és majd visszalehessen hajtani.

A kenyeret kivesszük a vízből, és kinyomkodjuk, majd a tejfölös keverékhez hozzáadjuk, végül hozzáadjuk az apróra vágott párolt sárgarépát, az apróra vágott petrezselymet, és a csirkemell darabokat is.

A csirkemellet masszát az őzgerinc formába öntjük, és elsimítjuk.

A tetejét a sonkacsík lelógó részeivel befedjük.

Egy deci tejfölbe egy tojás sárgáját elkeverjük, és az őzgerincünket megkenjük vele, majd meghintjük a maradék reszelt sajttal.

180-200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Amikor kicsit kihűlt kifordítjuk az őzgerinc formából a tavaszi csirkemellet, és szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk.

Aki szereti alufóliával bélelt tepsire is kifordíthatja, és ekkor még vissza lehet tenni a  sütőbe picit, hogy  a sonka  a tetején megpiruljon.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére