Főoldal / Birka / Marha / Tatár bifsztek

Tatár bifsztek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tatár bifsztek

Tatár bifsztek

Hozzávalók:

  • 2 kg marha comb, nyak (eredeti,drágább verzió: bélszín)
  • 4 evőkanál mustár (dijoni csípős, vagy más csípős)
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 1 púpozott teáskanál frissen őrölt bors
  • 3 púpos evőkanál ketchup
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál worchester szósz (vagy szardínia olaj , szója szósz)
  • 1 teáskanál csípős őrölt paprika
  • 1-2 dl étolaj (olíva olaj)
  • 1 tojás/fő
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:4000-5000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:10 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Megsózzuk a finomra darált húst.
Hozzátesszük a mustárt, a ketchupot, az őrölt paprikát, a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem tökéletesen elvegyüljön.
Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat (olíva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.

Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek.
Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.

A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, (a legfinomabb, a házilag pirított barna kenyér) vékonyan megvajazzuk és 1 cm vastagon tatárt kenünk rá, amit előzőleg a friss tojással elkeverünk.

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére