Főoldal / Levesek / Tárkonyos savanyú zöldségleves

Tárkonyos savanyú zöldségleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos savanyú zöldségleves

Tárkonyos savanyú zöldségleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg kolozsvári füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db krumpli
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • fél fej karalábé
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evők. mustár
  • tárkony
  • olaj
  • 1 kiskanál ételkeményítő
  • csipetnyi darált köménymag
  • ecet vagy citromlé ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát feltesszük főni. Mikor megfőtt kivesszük a levéből és kisebb darabokra vágjuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk, a répát petrezselymet, karalábét lereszeljük (lehet karikákra is vágni) krumplit felkockázzuk .

A zöldségeket pici olajon megdinszteljük, borssal, köménymaggal ízesítjük, majd felöntjük a füstölt szalonna levével, ha nem elég vízzel pótoljuk. Sózni nem kell mert a szalonna sós.

A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt.

Felhígítjuk kevés forró levessel (hőkiegyenlítés), majd visszacsurgatjuk a fazékba. Lassan forraljuk, majd beletesszük az apróra vágott ecetbe áztatott tárkonyt.

Még a levéből is tölthetünk bele, hogy legyen kissé savanyú.

Ha szárított tárkony használunk akkor citromlével, citromsóval vagy ecettel savanyíthatjuk (ki milyen savanyúan szereti).

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére