Főoldal / Levesek / Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 50 deka sertés lapocka
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 1 kisebb zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • petrezselyem
  • 1 db tv paprika
  • 2 db babérlevél
  • egész bors
  • tárkony friss vagy őrölt száraz
  • 2 deci tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 deci olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucolom és felkarikázom. A hagymát egészben hagyom.
A húst megmosom, és kis kockákra vágom.

Az olajat felmelegítem, és hozzáadom a húst amit fehéredésig pirítok.

A zöldségeket is hozzáadom, és együtt párolom tovább.Sózom, borsozom, minden fűszert hozzáadok, majd felengedem vízzel, adok hozzá egy leveskockát , és az egészet puhára főzöm.
Amikor már minden puhára főtt, a tejföllel és egy evőkanál liszttel behabarom.

Tésztát nem teszek a levesbe, mert így sok zöldséggel és hússal is nagyon laktató, kiváló étel.

A tárkonyos raguleves, akár családi összejövetelekre is bevethető étel.

Tárkonyos raguleves 4.63/5 (8 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére