Főoldal / Levesek / Tárkonyos pulykaaprólék leves

Tárkonyos pulykaaprólék leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos pulykaaprólék leves

Tárkonyos pulykaaprólék leves

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál morzsolt tárkony
  • 4 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.

Fedő alatt, kis lángon, 50 percig főzzük.
A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.

A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére