Főoldal / Levesek / Tárkonyos pulykaaprólék leves

Tárkonyos pulykaaprólék leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos pulykaaprólék leves

Tárkonyos pulykaaprólék leves

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál morzsolt tárkony
  • 4 dl tejföl
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.

Fedő alatt, kis lángon, 50 percig főzzük.
A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.

A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (76 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére